Pretraga
Close this search box.
Pretraga
Close this search box.

Luksuzna kuća na Kosmaju – Tremovi Kosmaja

Moderna kuća 145m2 na obroncima Kosmaja sa 11a placa i bazenom ispred kuće čini spoj tradicionalne srpske kuće i moderne arhitekture. Saznajte sve o njoj čitajući tekst do kraja.

265.000 

Zatražite gledanje nekretnine

Kuća se nalazi u okviru luksuznog naselja “Tremovi Kosmaja” u selu Rogača na obroncima Kosmaja. Od Beograda je udaljena ~55 kilometra i putuje se uglavnom autoputem – E-75 do isključenja za Mali Požarevac, pa se onda nastavlja državnim putem 25 do Sopota i kasnije državnim putem drugog reda 147 do samog naselja. 

Kuća je projektovana za stanovanje, ne kao vikendica, pa su u skladu sa tim svi zahtevi savremenog stanovanja uzeti u obzir prilikom projektovanja stambenog prostora. Ukupna površina kuće je 145m2 i sastoji se od sledećih prostorija: 2 spavaće sobe; 2 kupatila; dnevne sobe; kuhinje; trpezarije i velikog natrivenog trema/terase sa bazenom. Kuća je opremljena optičkim internetom.

Materijali gradnje

Materijali od kojih je kuća građena su beton i opeka. Prozori i vrata su od aluminijumskih profila sa staklima najviše termičke zaštite (K=1.1w/m2). Na podovima je granitna keramika, pre svega zbog činjenice da se kuća nalazi u prirodi, a u spavaćim sobama je parket visokog kvaliteta. Fasada je rađena od STO maltera sa 15cm termo-izolacije i obložena je citrinom, dekorativnim kamenom koji se naručuje iz lokalnih kamenoloma. Krov je pokriven klasičnim falcovanim crepom marke Tondach Wienerberger. Oluci su aluminijumski. Sanitarni elementi su takođe iz premijum segmenta kada je u pitanju kvalitet. 

Grejanje kuće

Grejanje je na gas, jer gasovod prolazi javnim putem koji se nalazi odmah uz kompleks kuća. Sa ekološke tačke gledišta, grejanje na gas je najčistiji mogući vid grejanja. Budući da se gas koristi sa mreže, kuću možete dogrevati i kada niste u njoj. U ostavi izvan kuće nalazi se i gasni bojler koji priprema vodu i za grejanje, ali i za kupatilski bojler. Može se birati da li želite podno ili radijatorsko grejanje. Pored grejanja, gas se može koristiti i za kuvanje. Osim gasa, za grejanje se može koristiti i kamin koji je sastavni deo kuće. 

Makro lokacija kuće i naselja

Kada je rađen projekat, velika pažnja bila je posvećena makro lokaciji naselja. Vodilo se računa da se naselje nalazi na maloj udaljenosti od mesta snabdevanja, ambulanti i drugih komunalnih usluga. Centar Beogradske opštine  Sopot je na 10 minuta, Mladenovac na 20,  a Aranđelovac na 30 minuta vožnje. Saobraćajni uslov je bio i to,  da se biciklom može ići u nabavku, te da se stanica gradskog prevoza i benzinska pumpa nalaze u neposrednoj blizini.

Mikro lokacija

Sa drudge strane, mikro-lokacija je takođe birana pažljivo (u koju svrhu su rađena snimanja dronom) tako da poseduje sledeće kvalitete: 

          da se nalazi u blizini šume kako bi to stvaralo prijatnu mikroklimu,

          da ima otvoren pogled ka nekoj značajnoj topografskoj odlici – planini Kosmaj, kao i Šumadiji,

          da nije u zabiti ili divljini koja bi stanarima stvarala nelagodu ili strah,

          da nije u blizini poljoprivrednih kompleksa

          da je sama zemlja plodna, i pogodna za sadnju,

          da je zemlja ocedita i bez podzemnih voda,

          da je na osunčanoj padini (prisojna strana), 

          da se nalazi povrh brega ( a ne u dolini)

          Da je zaklonjena od dominantnih zapadnih i jugoistočnih vetrova

          da je vezana na solidnu putnu mrežu koja garantuje čišćenje u zimskom periodu  

Organizacija placa

Plac je površine 11ari, obezbeđuje mir i privatnost i dovoljno je veliki da se bez veće muke može održavati. Plac kao i kuća knjiži se na ime kupca u trenutku sklapanja kupoprodajnog ugovora.

Bezbednost kuće i naselja

Kada je u pitanju bezbednost kuće, svi prozori i vrata obezbeđeni su automatskim metalnim roletnama koje se spuštaju na jedan klik, tako da, kada se odlazi iz kuće, ceo objekat se automatski zatvara. Video nadzor može pokrivati i unutrašnji i spoljni prostor a može se povezati sa individualnim telefonima.   

Plac je ograđen tako da sprečava neovlašćen ulazak ljudi i prolaz životinja. Ograda je metalna, a sakrivena je zelenilom tako da čini deo hortikulturalnog uređenja celog placa. Kapije na ulazu u plac su zidane, tako da pored bezbednosti stvaraju i ambijent klasičnih letnjikovaca u prirodi.

Ulaz u samo naselje je obezbeđen kapijom sa kolskim rampama koje ne dozvoljavaju neovlašćen ulaz u naselje. Kapija i unutarnji put u kompleksu je osvetljen, tako da je stanarima omogućena puna sigurnost i bezbednost.

Zatražite razgovor o nekretnini

luksuzna kuća sa bazenom na Kosmaju

Želite ponudu oglasa jednom nedeljno?

Mi ne šaljemo neželjenu poštu! Za više detalja pogledajte našu [link]politiku privatnosti[/link].